Ondernemers

Ondernemers

Investeren in zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen

Nederland zet de komende jaren vol in op duurzaamheid om verdere opwarming van de aarde te voorkomen. Vooral op het gebied van energie valt nog veel te winnen. Door fossiele hulpbronnen te verruilen voor duurzame alternatieven, verminderen we de CO2-uitstoot aanzienlijk. Voor ondernemers waaronder agrariërs is investeren in zonnepanelen een slimme zet immers U behaalt een hoog rendement en u bent ook groen aan het ondernemen. Investeren in zonnepanelen is inmiddels nog aantrekkelijker gemaakt door een aantal subsidie mogelijkheden en investeringsregelingen.

Onze specialisten helpen u graag met het technisch en financieel uitwerken van uw project. We hebben ruime ervaring in het plaatsen van grootzakelijk installaties maar ook in het aanvragen van subsidies.

Energie-investeringsaftrek (EIA) & Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Met de EIA kunt u 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop de uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaald u minder inkomstenbelasting of vennootsbelasting. Alleen PV-systemen groter dan 15 KW en een aansluiting van maximaal 3x80A komen in aanmerking voor de EIA. Het budget voor 2020 is €124 miljoen. Om in aanmerking te komen voor deze extra aftrek moet u binnen 3 maanden na de koop (=opdracht aan leverancier) van de zonnepanelen een aanvraag indienen.

Met de KIA kunt u nog eens maximaal 28% extra aftrek in het eerste jaar verkrijgen afhankelijk van de investering. Wij adviseren uw accountant te raadplegen omdat deze u kan wijzen op eventuele andere investeringsregelingen en aftrekposten of voordelen welke op uw situatie betrekking heeft.

Milieu investeringsaftek & Vamil

Bij investering in milieuvriendelijke middelen als zonnepanelen kan een onderneming gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze investeringsaftrek kan niet worden gecombineerd met de EIA. Vraag uw accountant of boekhouder wat voor u het voordeligst is.

Vamil maakt het mogelijk om tot 75% van uw investering in het eerste jaar af te lossen. De afschrijving mag op ieder willekeurig moment plaatsvinden en wordt van de fiscale winst afgeschreven. Op deze manier behaalt uw onderneming een interessant liquiditeits- en rentevoordeel. Het is mogelijk om de MIA te combineren met Vamil of KIA, daarentegen is het combineren van MIA en EIA niet toegestaan.

Aan bovenstaande gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Vraag altijd uw boekhouder/accountant wat de investeringsaftrek voor u betekent.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?

Sinne Techniek, dé zonnepanelen specialist