fbpx

Zonnepanelen schoonmaken

Hoe onderhoud je zonnepanelen?

Zonnepanelen moeten regelmatig schoongemaakt worden. Dit heeft niet echt te maken met hoe mooi de panelen er bij liggen, maar des te meer met het rendement van de panelen. Het rendement van je zonnepanelen kan namelijk beïnvloed worden door verschillende factoren, zoals roetdelen rond snelwegen, vogelpoep of groene uitslag van planten en bomen.

Het rendementsverlies waar je mee te maken heeft door deze externe factoren, is afhankelijk van de ligging en de locatie van je zonnepanelen. Er is onderzoek gedaan naar het effect van niet-schoongemaakte panelen ten opzichte van schoongemaakte panelen en wat blijkt? De schoongemaakte panelen leveren tot wel 10% (!) meer op dan de niet-schoongemaakte panelen.

Zonnepanelen reinigen

Als je rendementsverlies dus tegen wilt gaan, is het belangrijk om je zonnepanelen eens in de zoveel tijd schoon te laten maken. Door te kiezen voor zonnepanelen reinigen, verhoog je de prestatie van je panelen. Denk er echter wel goed om dat je de panelen laat schoonmaken door een ervaren en betrouwbare partij. Je wilt niet dat je je panelen beschadigt bij het schoonmaken.

Sinne Techniek heeft alle benodigdheden voor het reinigen van de zonnepanelen in huis. Denk hierbij aan verschillende borsteltechnieken, steigers en hoogwerkers. Bij Sinne Techniek profiteer je daarnaast ook van de technische kennis. Zo kijken we hoe het is gesteld met het rendement van de panelen en kunnen we je antwoorden geven op al je vragen. Door de jarenlange ervaring in het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen-installaties, kunnen we je alles vertellen!

Geïnteresseerd in het laten reinigen van je zonnepanelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij bekijken de situatie en geven je graag meer inzicht in kosten en aantal periodes voor het reinigen van je zonnepanelen voor maximaal rendement.