fbpx

Werken zonnepanelen als de zon niet schijnt?

Werken zonnepanelen alleen in de zomer?

Dat zonnepanelen alleen rendabel zijn in de zomer is groot misverstand. De zonnepanelen werken niet op zonlicht maar op licht. Zo haalt u dus ook bij bewolkt weer een opbrengst van de zonnepanelen.

Wanneer leveren zonnepanelen het meeste op?

Uiteraard is de opbrengst van zonnepanelen tussen maart en oktober het hoogst, maar ook in de herfst en winter is er straling van de zon en dus een opwekking. Sterker nog, zonnepanelen renderen zeer goed bij lage temperaturen. Wanneer een paneel te warm wordt heeft dit effect op de opwekking. Dit is de reden dat er in het voorjaar en najaar vaak meer wordt opgewekt dan in de zomermaanden. De ruimte onder de panelen zorgt ervoor dat de panelen eerder gaan afkoelen en zo dus beter presteren.

Zonnepanelen met sneeuw er op?

Een dikke laag sneeuw is ondoordringbaar en zorgt voor minder rendement. Naarmate de zon het sneeuw laat smelten zal het rendement weer stijgen. Hoe groter de hellingshoek is waarop de panelen liggen op het dak, des te sneller de sneeuw van het dak afglijden. Ook kunt u gerust met een zachte borstel het sneeuw verwijderen. Gelukkig valt er gemiddeld maar 10 dagen per jaar sneeuw in Nederland, geen paniek dus.

Zelf zonnepanelen aanschaffen?

Mocht u na het lezen van dit blog geïnteresseerd zijn geraakt in het nemen van zonnepanelen bij u thuis of bij uw onderneming, dan kunt u eenvoudig een offerte op maat aanvragen via onze website. U heeft dan de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen middels een bezoek van onze medewerkers of een op maat gemaakte offerte in uw mail.

Vraag vrijblijvende offerte aan