fbpx

Veelgestelde vragen subsidie zonnepanelen Groningen

Zonnepanelen subsidie Groningen

Vanaf 1 juli 2021 kunt u aanspraak maken op een subsidie van maar liefst 10.000 euro. Deze subsidie voor verduurzaming en verbetering in de provincie Groningen heeft een totaal budget van 300 miljoen euro en is in gedeeltes beschikbaar gesteld. Zo is er voor het restant van 2021, 75 miljoen vrijgemaakt. Wanneer dit op is, kan er vanaf 1 januari 2022 weer aanspraak gemaakt worden op de subsidie. In 2022 is er namelijk 150 miljoen gereserveerd en in 2023 nogmaals 75 miljoen.

Update 5 juli 2021: De subsidie voor 2021 is er al helemaal doorheen. De gehele pot voor 2021 is in 4 dagen aangevraagd bij SNN. Vanaf 1 januari 2022 kan er opnieuw aanspraak gemaakt worden op de subsidie, dan is er 150 miljoen beschikbaar. Maar, niet getreurd! U kunt met terugwerkende kracht op 1 januari ook aanspraak maken op de regeling. Dus als u nu al kiest voor zonnepanelen, begint u direct met besparen en krijgt u per 1 januari het aankoopbedrag alsnog terug. Voor vragen kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.

Hoe vraag ik subsidie aan?

via snn.nl (samenwerkingsverband Noord-Nederland)

Voor wie
Voor eigenaren van gebouwen die niet zijn opgenomen in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG), maar wel woonachtig zijn in het gebied waar de waardedalingsregeling geldt.

Waarvoor kan ik subsidie krijgen?
Aan maatregelen die u wilt treffen aan de woning of aan bijgebouwen op hetzelfde adres. Denk dan aan een schuur of garage. Dus ook zonnepanelen op een bijgebouw van uw woning behoren tot de mogelijkheden.

Wat zijn de voorwaarden?
Particulieren eigenaren van gebouwen die bestemd of mede bestemd zijn voor bewoning en eigenaren met een bedrijf aan huis kunnen hier ook aanspraak op maken. Hierbij kunt u denken aan een boerderij of een kapper aan huis bijvoorbeeld.

De woning is niet opgenomen in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

De woning staat in de postcodes 9679, 9681 of 9682 in de gemeente Oldambt of valt onder de waardedalingsregeling van de IMG.

De woning is van vóór 1 januari 2016.

U hebt twee aanvraagmomenten om een aanvraag in te dienen. Dit geldt per adres en dit mag tot het maximum van 10.000 euro.
Maatregelen waarvoor u subsidie aanvraagt moet binnen drie jaar uit worden gevoerd.

Er is 300 miljoen euro voor deze subsidieregeling beschikbaar.

SNN handelt aanvragen af op volgorde van binnenkomst.

Is uw aanvraag goedgekeurd, dan betaalt SNN het aangevraagde bedrag aan u uit.

Ik heb de werkzaamheden al laten uitvoeren. Kom ik nog in aanmerking voor subsidie?
Ja, u kunt met terugwerkende kracht subsidie aanvragen. Maar, let op: de werkzaamheden moeten dan wel ná 6 november 2020 zijn betaald. Vergeet niet om de eindfactuur met betalingsbewijs toe te voegen bij uw aanvraag.

Nog vragen?

Mocht u na het lezen van dit blog nog met vragen zitten over de subsidie, het nemen van zonnepanelen of een ander gerelateerd onderwerp? Schroom dan niet en neem contact op via 0514-593634 of stuur bijvoorbeeld een chatberichtje. Of bekijk onze pagina over Subsidieregeling Groningen