fbpx
Subsidie zonnepanelen Groningen

Subsidie zonnepanelen Groningen

Subsidie voor zonnepanelen in Groningen?

Subsidie voor zonnepanelen in Groningen?

Vanaf 1 juli kunt u gebruik maken van de nieuwe subsidieregeling van het SNN (samenwerkingsverband Noord-Nederland). Deze stelt maar liefst 10.000 euro beschikbaar per huishouden om verduurzaming door te voeren. Zonnepanelen zijn hier uiteraard ook onderdeel van en Sinne Techniek is er om de installatie voor u te verzorgen.

De subsidie is ook voor bijgebouwen of garages op uw erf. Dus ook een zonnepanelen installatie op uw schuur of garage is een optie. Neem contact met ons op om uw persoonlijke situatie door te nemen.

let op! Het potje voor 2021 is inmiddels op. U kunt nu alsnog zonnepanelen nemen en vanaf 1 januari 2022 aanspraak maken op de subsidie. Nog vragen? Wij staan voor u klaar.

Gratis zonnepanelen op uw dak!

nu tijdelijk mogelijk via de subsidie ‘Verduurzaming en Verbetering Groningen’

Groningen wil verduurzamen en dat kost geld. Om het u gemakkelijker te maken, stelt het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) 10.000 euro beschikbaar voor de verduurzaming van uw woning. Het leggen van zonnepanelen behoort tot de opties. Deze tijdelijke subsidie kunt u per 1 januari 2022 aanvragen.

In 4 simpele stappen geregeld
1. Ga naar sinnetechniek.nl/contact en vraag een offerte aan voor uw persoonlijke situatie.
2. Binnen één werkdag ontvangt u een offerte op maat in uw mailbox.
3. Ga naar snn.nl en vraag de subsidie ‘Verduurzaming en Verbetering Groningen’ aan.
4. Zodra uw subsidieaanvraag is verwerkt, plannen wij een afspraak met u in. Vanaf dat moment kunnen wij uw zonnepanelen al binnen 4 weken installeren.

Btw terugvraag
De subsidie dekt uw volledige aankoopbedrag inclusief de btw. De btw kunt u daarnaast ook nog eens terugvragen via de Belastingdienst. Nog voor u uw zonnepanelen gebruikt, maakt u dus al winst.
Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk de veelgestelde vragen over deze subsidie

Rekenvoorbeeld
U koopt een installatie van 10 zonnepanelen en betaalt €4.287. Het SNN vergoedt dit bedrag. Het bedrag is inclusief 21% BTW. De BTW vraagt u terug bij de Belastingdienst. In totaal ontvangt u dus €4.287 van het SNN en kunt u de btw terug krijgen van de Belastingdienst.

De panelen leveren 360 Wattpiek (Wp) per stuk aan vermogen op. De 10 panelen zijn samen goed voor 3.600 Wp per jaar. Gemiddeld gebruiken zonnepanelen in Nederland 85% van hun capaciteit. De 10 zonnepanelen leveren 3060 kWh elektriciteit op (3.600 Wp x 0,85 = 3060 kWh). Bij een elektriciteitsprijs van €0,25 per kWh is dat een besparing van €765,- per jaar (0,25 x 3060 kWh).

Gemiddeld gaan zonnepanelen 25 jaar mee. Dat betekent dat u 25 jaar lang ‘gratis’ stroom krijgt.

De voordelen van uw eigen zonnepanelen
1. Geniet de komende 25 jaar (!) van gratis stroom
2. Ontvang het volledige aankoopbedrag én 21% BTW terug
3. Door de stijgende energieprijzen wordt uw besparing steeds hoger
4. Verhoog de waarde van uw woning
5. Draag bij aan een duurzaam Nederland

Wilt u zonnepanelen op uw dak in de provincie Groningen?

Sinne Techniek, dé zonnepanelen specialist van Groningen