fbpx

Het laatste nieuws van Sinne Techniek over projecten en producten

Wij zien een belangrijke toekomst voor zonne-energie en willen iedereen hiervan laten profiteren door een eerlijk en persoonlijk advies te geven.
Dat zonnepanelen alleen rendabel zijn in de zomer is groot misverstand.De zonnepanelen werken niet op zonlicht maar op licht. Zo haalt u dus ook bij bewolkt weer een opbrengst van de zonnepanelen.
Salderingsgate krijgt een nieuw vervolg nu de Tweede Kamer een wetsvoorstel van de vertrokken minister Eric Wiebes controversieel heeft verklaard. Het is hierdoor wederom onduidelijk of vanaf 2023 de salderingsregeling (een subsidie) voor zonnepanelen wordt afgebouwd.
Minister Wiebes van Economische Zaken heeft tijdens het Algemeen Overleg Klimaat en Energie toegezegd de salderingsregeling met 1 jaar te willen verlengen (tot en met 2020) en in gesprek te gaan met het kabinet.
De VVD-kamerleden Lodders en Yesilgöz-Zegerius hebben aan staatssecretaris van Financiën Menno Snel vragen gesteld over het feit dat zonnepanelen meegenomen worden in de WOZ-waarde van woningen.
Een brand van een dak met zonnepanelen wordt al snel toegeschreven aan de zonnepanelen of de installatie ervan. Klopt dit ook?
Hanwha Q-Cells, één van de grootste zonnepanelenfabrikanten ter wereld, is in handen van een bedrijf dat ook clusterbommen maakt.
Ondernemers zien zonnepanelen als belangrijke oplossing om duurzame energie op te wekken, maar zien op tegen de wat langere terugverdientijd. Externe marktpartijen staan te trappelen om boerendaken te huren om er vervolgens zonnepanelen op te plaatsen.
Zorgen over zonnepanelen op water: ‘Leg eerst de daken vol’
Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2017 uitgekomen op 6,6 procent van het totale energieverbruik.
Voor de schermloze omvormers van SolarEdge is er nu een nieuwe app beschikbaar.